Als absolute multitasker beheerst Hanneke van de Pol het ontwerpen binnen verschillende kunst- en ontwerpdisciplines: Of je nu haar vroegere grafisch ontwerpen ziet of haar nieuwe collectie behang, haar ontwerpen en designs ademen allemaal een bepaalde historische en nostaligische sfeer. Sinds enkele jaren runt ze naast haar werkzaamheden als ontwerper, een eigen winkel en showroom in de modewijk van Arnhem. Dit is de plek waar ze haar klanten ontmoet en aan nieuwe projecten werkt. De winkel is iedere vrijdag en zaterdag geopend van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak.


studio Hanneke van de Polatelier artwallcollectionHanneke van de Pol

Bij het maken van 'Botanical Fine Art Collection' heeft ze haar aandacht gericht op bijzondere details uit oude botanische illustraties. Ze neemt deze kleine details onder de loep, ontrafelt ze als het ware en zet ze vervolgens op hun eigen manier weer terug in elkaar. Als ontwerper is ze onder meer gefascineerd door theorieën als 'The Fibonacci Reeks' (een wiskundige getallenreeks die gerelateerd is aan bepaalde levensvormen in de natuur) en ten grondslag ligt aan 'De Gulde Snede'. 


 'Finding the most exceptional details from flower and plant motifs, and then' expanding 'them in their own way is magical. It feels like the reassembling of nature.'  


Voor de collectie wandbekleding liet ontwerpster Hanneke van de Pol zich inspireren door iconische beeldstijlen en schilderkunst. Geen wonder als je opgroeit met ouders die een antiekwinkel hebben en kunst er vanaf jonge leeftijd met de paplepel wordt ingegoten. "Ik heb altijd een voorliefde gehad voor oude dingen", zegt Van de Pol. Als schilder en ontwerper heeft zij een grote passie voor oude schilder- en druktechnieken ontwikkeld. Van ets tot olieverfschilderij en van zeefdruk tot linosnede, de ontwerpster heeft het in de vingers. Deze ervaring gebruikt zij om de subtiele verschillen in textuur, kleurgebruik en stijl uit diverse periodes te vertalen naar patronen, die op wanden als het ware tot leven komen en een interieur een unieke sfeer geeft.


Meer weten? Neem contact op met de studio mail naar: info@artwallcollection.com of bel 062650038 voor direct contact


 

 

© 2015 - 2022 ARTWALLCOLLECTION.COM | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel