studio Hanneke van de Polatelier artwallcollectionHanneke van de Pol

"Het vinden van de meest uitzonderlijke details in bloem- en plantmotieven en ze vervolgens op mijn eigen manier te 'ontvouwen' is magisch. Het voelt als het opnieuw samenstellen van de natuur." ​Als absolute multitasker beheerst Hanneke van de Pol het ontwerpen binnen verschillende kunst- en ontwerpdisciplines: Of je nu haar vroegere grafisch ontwerpen ziet of haar nieuwe collectie behang, haar ontwerpen en designs ademen allemaal een bepaalde historische en nostaligische sfeer. Sinds enkele jaren runt ze naast haar werkzaamheden als ontwerper, een eigen behangmerk en showroom in de Modekwartier van Arnhem. Dit is de plek waar ze haar klanten ontmoet en aan nieuwe projecten werkt. Voor meer informatie over haar werk als kunstenaar bezoekt u www.hannekevandepol.com


Voor de collectie wandbekleding liet ontwerpster Hanneke van de Pol zich inspireren door iconische beeldstijlen en schilderkunst. Geen wonder als je opgroeit met ouders die een antiekwinkel hebben en kunst er vanaf jonge leeftijd met de paplepel wordt ingegoten. "Ik heb altijd een voorliefde gehad voor oude dingen", zegt Van de Pol. Als schilder en ontwerper heeft zij een grote passie voor oude schilder- en druktechnieken ontwikkeld. Van ets tot olieverfschilderij en van zeefdruk tot linosnede, de ontwerpster heeft het in de vingers. Deze ervaring gebruikt zij om de subtiele verschillen in textuur, kleurgebruik en stijl uit diverse periodes te vertalen naar patronen, die op wanden als het ware tot leven komen en een interieur een unieke sfeer geeft. Sindskort begeeft ze zich ook op 3 dimensionale vlak en maakt zij prachtige 3D sculpturen op de computer, die levensecht zijn en in de virtuele wereld een plek gaan krijgen.


KUNST & ARTIFICIAL INTELLIGENCE


Hanneke van de Pol


Hanneke is een visionaire kunstenares die haar passie naar een hoger niveau heeft getild door AI-tools in haar creatieve proces te integreren. Haar innovatieve benadering heeft geleid tot verbluffende kunstwerken die de grens tussen de echte en de virtuele wereld doen vervagen. Met behulp van AI-tools kan Hanneke de meeste ideeën tot leven brengen. Maar Hanneke's creativiteit stopt daar niet. Ze tilt haar kunstwerken naar een hoger niveau door augmented reality (AR) technologie te implementeren. Dankzij het gebruik van AR komen sommige van Hanneke's kunstwerken op een werkelijk magische manier tot leven. Gasten in hotels, restaurants en clubs kunnen ervoor kiezen om haar kunstwerken op een geheel nieuwe manier te ervaren, met de mogelijkheid om ermee te interageren en ze vanuit elke hoek te verkennen. Voor Hanneke is het integreren van AI- en AR-technologie in haar kunstwerken een natuurlijke evolutie. Ze is van mening dat kunst meer moet zijn dan slechts een statisch object om te bewonderen. Met het gebruik van AR kan ze een meeslepende ervaring creëren die boeiend en onvergetelijk is. Ontdek de betoverende wereld van Hanneke's kunst en laat je verbeelding de vrije loop in een grenzeloze virtuele realiteit.

© 2015 - 2024 Artwallcollection | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel