Als absolute multitasker beheerst Hanneke van de Pol het ontwerpen binnen verschillende kunst- en ontwerpdisciplines: Of je nu haar vroegere grafisch ontwerpen ziet of haar nieuwe collectie behang, haar ontwerpen en designs ademen allemaal een bepaalde historische en nostaligische sfeer. Sinds enkele jaren runt ze naast haar werkzaamheden als ontwerper, een eigen behangmerk en showroom in de Modekwartier van Arnhem. Dit is de plek waar ze haar klanten ontmoet en aan nieuwe projecten werkt. De ontwerpster werkt momenteel alleen op afspraak.


studio Hanneke van de Polatelier artwallcollectionHanneke van de Pol

'Finding the most exceptional details from flower and plant motifs, and then' expanding 'them in their own way is magical. It feels like the reassembling of nature.'  


Voor de collectie wandbekleding liet ontwerpster Hanneke van de Pol zich inspireren door iconische beeldstijlen en schilderkunst. Geen wonder als je opgroeit met ouders die een antiekwinkel hebben en kunst er vanaf jonge leeftijd met de paplepel wordt ingegoten. "Ik heb altijd een voorliefde gehad voor oude dingen", zegt Van de Pol. Als schilder en ontwerper heeft zij een grote passie voor oude schilder- en druktechnieken ontwikkeld. Van ets tot olieverfschilderij en van zeefdruk tot linosnede, de ontwerpster heeft het in de vingers. Deze ervaring gebruikt zij om de subtiele verschillen in textuur, kleurgebruik en stijl uit diverse periodes te vertalen naar patronen, die op wanden als het ware tot leven komen en een interieur een unieke sfeer geeft. Sindskort begeeft ze zich ook op 3 dimensionale vlak en maakt zij prachtige 3D sculpturen op de computer, die levensecht zijn en in de virtuele wereld een plek gaan krijgen.

© 2015 - 2023 Artwallcollection | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel